Historien om familien Thomas på Bakken går mange år tilbage. Faktisk kan Bo Thomas bryste sig af, at være femte generation, der hver sommer gør sit bedste for at sprede smil og glæde for Bakkens mange gæster. At være teltholder på Bakken ligger i den grad i blodet.
Det hele startede med Danse-Pedersen, der var kaffeudskænker ved Kildesøen. Den kilde, Kirsten Piils kilde, der er hele grundlaget for at Bakken eksisterer i dag, er med sine 436 år på bagen verdens ældste forlystelsespark. Danse-Pedersens adoptivdatter, Alma Thomas, stod i den anden generation bag Danserestaurant Danmark, som hun byggede med sin mand. Her kunne gæsterne fornøje sig med tiøres-dans med musik fra stedets faste orkester, Størups 15 mand store orkester! I 70’erne overtog Almas datter Emmy cirkusrevyens gamle billetkontor, en bygning fra 1945. Da hendes 6 børn var blevet store, manglede hun noget at tage sig til og fandt en lykke i at sælge slik og tobak. I 1986 overtog sønnen Helmuth Thomas forretningen. Det var også her, at den nuværende ejer Bo Thomas havde sin første sæson på Bakken. I 1996 blev der lavet en tilbygning på stedet, og rutsjebanen “Ulven” blev til. Her ligger beværtningen Hulen, som så blev en del af stedet.
Forretningen og baren har i mange år budt på et klassisk sortiment af fastfood, pølser, is og slik samt øl og vand.
I 2009 overtager Bo Thomas forretningerne og fra starten har der været et ønske om, at tilbyde kunderne noget lidt ud over det sædvanlige. Det resulterede i, at forretningen i 2013, som den første i Danmark blev forhandler af is fra Giovanni L. Isen fra Giovanni L. er lavet efter italienske familieopskrifter og byder på et væld af smagskombinationer, hvor der er plads til klassikere og eksperimenter. Ud over den fremragende smag og de mange smagsmuligheder skiller Giovanni L. sig også ud fra, hvad der er er klassisk kendt for det danske is marked, ved at fokusere på præsentationen af isen. Isen pyntes hver dag op med frugt, vafler og chokolader for at gøre den endnu mere indbydende. Årene med Giovanni L. har været succesfulde, kunderne giver positivt feedback og vender tilbage år efter år.
I forbindelse med at Giovanni L. kom ind i forretningen, blev det klart, at de øvrige produkter skulle matche den høje standard, derfor blev der i 2014 lavet aftale med Kontra Kaffe.
Baren har heller ikke stået stille. Profilen er blevet skarp og der er nu fokus på lækker craftbeer for enhver smag. Her bliver der gået efter de rankings, der kan findes på ratebeer.com og målet er, udelukkende at have øl, der placere sig i top 100. Fokus på den gode øl og den øgede interesse for området har gjort, at Hulen i 2014, 2015 og 2016 er blevet kåret til årets pub blandt Bakkens Øl-tours gæster. Et initiativ der startede i 2014. Med Øl-touren udstyres gæsterne med et lille glas, som de tager med sig rundt på Bakkens otte barer og her prøver de så stemningen og smager øllene på de enkelte steder. Fra 2017 kan man ikke længere give sin stemme til det bedste øl sted, det synes vi taler for sig selv…
I 2016 blev Hulen gjort røgfri, da der fra dette år kunne tilbydes mad. Hulens hjemmelavede simre-ret er blevet et tilløbsstykke, og er lavet med kærlighed. ALT er lavet fra bunden, vi benytter de bedste råvarer, og benytter naturligvis noget af vores kvalitets øl i retten. – et forhold der i den grad kan smages. Brødet, der serveres til, er fra TheBreadStation.
Bo Thomas’ motto er, at man skal være stolt af det man sælger, ellers kan det være lige meget. Dette motto skal bære forretningen i fremtiden. Der skal være stolthed i produkterne, præsentationen og servicen.